Start! - “Al 21 jaar DE leukste webwinkel in radiografisch speelgoed op het web en in onze showroom Deventer”

Hier is een stapsgewijs plan om te volgen als een bestuurbare auto niet werkt:

 Stap 1: Controleer de batterij

1. Batterij van de auto: Zorg ervoor dat de batterij van de auto volledig is opgeladen of dat de batterijen nog voldoende energie hebben.

2. Afstandsbediening: Controleer ook de batterijen van de afstandsbediening. Als ze bijna leeg zijn, kan het signaal zwakker zijn.

3. Verbinding: Zorg dat de batterij goed is aangesloten en dat de polen (plus en min) goed contact maken met de contacten in de auto of afstandsbediening.

 Stap 2: Controleer de aan/uit-knop

1. Auto: Controleer of de aan/uit-schakelaar van de auto daadwerkelijk op "aan" staat.

2. Afstandsbediening: Zorg ervoor dat ook de afstandsbediening is ingeschakeld.

 Stap 3: Controleer de afstandsbediening

1. Signaalproblemen: Zorg ervoor dat er geen obstakels zijn tussen de afstandsbediening en de auto die het signaal kunnen blokkeren.

2. Frequentie: Sommige bestuurbare auto's werken op verschillende frequenties (bijv. 2,4 GHz). Controleer of de afstandsbediening en de auto op dezelfde frequentie zijn afgestemd.

3. Koppel opnieuw: Bij modellen met een digitale verbinding kan het helpen om de auto en afstandsbediening opnieuw te koppelen volgens de handleiding van het apparaat.

 Stap 4: Controleer de bedrading en aansluitingen

1. Interne bedrading: Open indien mogelijk de auto en controleer de draden op losse verbindingen of beschadigingen.

2. Motor: Controleer of de motor nog werkt door te luisteren naar enige geluiden wanneer je de auto aanzet. Als de motor geluid maakt, maar de auto niet beweegt, kan er een mechanisch probleem zijn.

3. Aansluitingen: Controleer de aansluitingen tussen de batterij, motor en schakelaars om er zeker van te zijn dat alles correct is aangesloten.

 Stap 5: Controleer de wielen en aandrijving

1. Wielen vastgelopen: Controleer of de wielen niet vastzitten door vuil of obstakels, wat kan voorkomen dat de auto beweegt.

2. Transmissie: Kijk of er geen problemen zijn met de tandwielen of aandrijving, zoals gebroken tandwielen of versleten onderdelen.

 Stap 6: Test op een ander oppervlak

1. Verschillende ondergrond: Probeer de auto op verschillende ondergronden te gebruiken om te zien of het probleem te maken heeft met het terrein waarop de auto wordt gebruikt.

 Stap 7: Raadpleeg de handleiding

1. Foutcodes: Sommige moderne modellen geven foutcodes of knipperende lichten weer die wijzen op specifieke problemen. Raadpleeg de handleiding om te zien wat deze signalen betekenen.

2. Problemen oplossen: In de handleiding staan vaak ook specifieke oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

 Stap 8: Reset de auto

1. Fabrieksreset: Sommige auto's hebben een resetknop of een procedure om de fabrieksinstellingen te herstellen. Probeer de auto te resetten volgens de instructies in de handleiding.

 Stap 9: Contacteer de fabrikant of verkoper

1. Garantie: Als de auto nog onder de garantie valt, neem dan contact op met de fabrikant of de winkel waar je de auto hebt gekocht.

2. Reparatie: Als er geen eenvoudige oplossing is, kan het nodig zijn om de auto ter reparatie aan te bieden.

 Stap 10: Vervang defecte onderdelen

1. Onderdelen vervangen: Als je het probleem hebt gelokaliseerd, zoals een kapotte batterij, tandwiel of motor, vervang dan het defecte onderdeel. Zorg ervoor dat je originele of compatibele vervangingsonderdelen gebruikt.

Met dit stappenplan kun je de meeste problemen met een bestuurbare auto opsporen en oplossen.